Третата Бавча од Скопјето: Живели

Живели за целиот алкохол испиен за тебе,

за сите оние “кој те ебе”.

*отпива од чашата*

Живели за целото на караници потрошено време,

за сите “ваљада под боље околности пак ќе се сретнеме”.

*отпива од чашата*

Живели и за цела твоја мука,

за сите “ми фалиш, сакам да си тука”.

*отпива од чашата*

Живели за смеењето и интерните шали,

за сите “сакаш да ме заебеш, ова пак не ти пали”.

*отпива од чашата*

Живели за се шо не успеав да ти кажам,

за сите “не бе шо ти е, зашо да те лажам”.

*си дотура*

*отпива од чашата*

Живели за сите муабети у три сабајле,

за сите “уживај, нема да те заебам, не бери гајле”.

*отпива од чашата*

Живели за сите испушени цигари од нервози,

за сите “сакам кали, не сакам рози”.

*отпива од чашата*

Живели за сите вакви глупости шо уше ги памтам,

за сите “не сум злопамтило, нема да ти вратам”.

*отпива од чашата*

Живели и за текстов после којзнае колку време,

и за она “не можам веќе да носам вакво бреме”.

*пробува да дотури*

*сфаќа дека нема*

Живели за тоа шо се смеев дури и на крајот,

али јебига, ваљда се изгуби сјајот.

*отвара ново шише*

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s